Sambal Goreng Boontjes met Tahoe, Taugé en Petehbonen
4 personen, 45 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 eetlepets Olie
- 250 gr. sperziebonen
- 1 blok tahoe
- 1 kopje water
- 10 petehbonen
- 1 eetlepel Amboina sambal rawit
- Half blok santen
Bereidingswijze
Spoel de sperziebonen schoon en halveer deze. Snij vervolgens de tahoe in blokjes en frituur de blokjes in ongeveer 10 minuten in een pan met olie of in 5 minuten in de frituurpan. De taugé kan ondertussen geblancheerd worden. ( 1 minuut laten koken, afgieten en afspoelen met koud water).
Fruit in de olie de boemboe gedurende ca. 1 minuut, voeg de boontjes toe en doe er 1 kopje water bij. Laat dit mengsel 10 minuten op een laag pitje sudderen e voeg daarna de santen, sambal rawit en een half kopje water toe ( wanneer de saus te dik is wat extra water toevoegen).
Laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken en meng dan de gefrituurde tahoe blokjes en de petehbonen erdoorheen. Dan als laatste de geblancheerde taugé toevoegen. Direct opdienen. Geschikt voor vegetariërs.